Μία τριμελής άστεγη οικογένεια από την Ουαλία της Μ. Βρετανίας έχει αναγκαστεί να ζει τους τελευταίους τρεις μήνες στο αυτοκίνητό της, μαζί με το σκυλάκι, τις δύο γάτες και το παπαγαλάκι της, μετά την κατάσχεση του σπιτιού της.

Από τον περασμένο Ιούλιο, η 41χρονη Deborah Talbot, ο 60χρονος σύντροφός της Glyn Jones, οδηγός ταξί, η 23χρονη κόρη τους Rachel και τα τέσσερα κατοικίδιά τους ζουν στο όχημα μεταφοράς για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι τους στο Newport της Ουαλίας κατασχέθηκε όταν η 41ρονη έχασε την δουλειά της σε σουπερμάρκετ. Μη έχοντας συγγενείς ή φίλους που να μπορούν να τους φιλοξενήσουν, οι τρεις τους βρήκαν καταφύγιο στο όχημα που νοικιάζουν από την εταιρία που εργάζεται ο 60χρονος.

Η σύζυγός κατάφερε μόνο να βρει μία δουλειά μερικής απασχόλησης ως καθαρίστρια. Η διατροφή τους περιορίζεται σε ντελίβερι και έτοιμα φαγητά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο πατέρας της οικογένειας δουλεύει με το αυτοκίνητο, μητέρα και κόρη περπατούν στους δρόμους της πόλης, ενώ τα κατοικίδια βρίσκουν καταφύγιο σε φιλικά σπίτια μέχρι το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις τους χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις που παρέχει η πόλη για να κάνουν μπάνιο και να πηγαίνουν τουαλέτα, όπως επίσης και να αποθηκεύουν κάποια πράγματά τους. Τις νύχτες παρκάρουν σε διάφορα ήσυχα σημεία, όπου κοιμούνται άβολα και σε συνθήκες κρύου.

Δυσκολεύονται να νοικιάσουν δικό τους σπίτι, μιας και όλοι τους ζητάνε μία προκαταβολή ως εγγύηση, την οποία εκείνοι δεν διαθέτουν. Όσον αφορά σε στέγαση προσφερόμενη από την Κυβέρνηση, αν και η οικογένεια είναι άστεγη, δεν ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας, μιας και δεν έχουν μικρά παιδιά.

Παραμένουν, παρ’ όλ’ αυτά, αισιόδοξοι για το μέλλον, και δεν σταματούν να προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης