Ουάσινγκτον: Προσβλητική η ομιλία Αμπάς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 06:55
Ουάσινγκτον: Προσβλητική η ομιλία Αμπάς
Οι ΗΠΑ επέκριναν τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην οποία ζήτησε το τέλος της ισραηλινής κατοχής και «την ανεξαρτησία του κράτους της Παλαιστίνης».

«Στη ομιλία του προέδρου Αμπάς χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί οι οποίοι είναι βαθιά απογοητευτικοί και τους οποίους απορρίπτουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση η Ψάκι καταγγέλλει επίσης «τις προκλητικές δηλώσεις» του παλαιστίνιου προέδρου.

O Αμπάς απηύθυνε έκκληση ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να αναγνωριστεί η «ανεξαρτησία του κράτους της Παλαιστίνης». Παράλληλα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διεξήγαγε «έναν νέο πόλεμο γενοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να «τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Η Ψάκι επέκρινε επίσης «τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες που έχουν στόχο τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών».

Εξάλλου το περιβάλλον του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την ομιλία του Αμπάς «υποκίνηση στο μίσος γεμάτη ψεύδη», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Αμπάς: Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 00:58

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 06:55