Ουγκάντα: Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία για 42 ημέρες λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 06:10
 Ουγκάντα: Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία για 42 ημέρες λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείσουν για σχεδόν ενάμιση μήνα, καθώς σε αυτά καταγράφεται το τελευταίο διάστημα υψηλός αριθμός κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος Γιοουέρι Μουσέβενι διευκρίνισε στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος πως έδωσε εντολή τα σχολεία να κλείσουν άμεσα για 42 ημέρες από σήμερα στις 08:00.

«Όλα τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν αύριο (σήμερα Δευτέρα). Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ανοσοποιηθούν πλήρως, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται να διδάσκουν» υπογράμμισε ο Μουσέβενι.

Ο πρόεδρος σημείωσε πως καταγράφεται ανησυχητικός αριθμός μολύνσεων στα σχολεία, που έχουν φθάσει συνολικά τις 948 σε 43 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 22 περιφέρειες.

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος, αλλά τα περισσότερα σχολεία δεν αναφέρουν» τα κρούσματα στις υγειονομικές Αρχές, πρόσθεσε ο Μουσέβενι.

«Ο υψηλός αριθμός των μολύνσεων στα σχολεία αποδίδεται κυρίως στην πλημμελή τήρηση των μέτρων, τις ανεπαρκείς υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τους υπεράριθμους μαθητές σε κάποια από αυτά» αναγνώρισε ο αρχηγός του κράτους.

Οι Αρχές της Ουγκάντας είχαν κλείσει πέρυσι τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας. Αργότερα τα άνοιξαν ξανά κατά φάσεις.

Ως χθες Κυριακή ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην αφρικανική χώρα είχε φθάσει, κατά τα επίσημα δεδομένα, τους 383 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 52.935 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 από τον Μάρτιο του 2020, όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 06:10