Ουγγαρία: Εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού με τους ειδικούς να περιμένουν έξαρση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 10:56
Ουγγαρία: Εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού με τους ειδικούς να περιμένουν έξαρση

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων του Covid-19 στα 6.278 κρούσματα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται αναλόγως στους 152, την ώρα που οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για επερχόμενη έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της διάδοσης της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Ουγγαρία είχε εμβολιάσει περισσότερο από το 10% του πληθυσμού μέχρι τις 2 Μαρτίου, έχοντας μόλις ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

Είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έβαλε στο μενού το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm και στη συνέχεια το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής Αρχής.

Παρά την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, Ούγγροι αξιωματούχοι προειδοποιούν τις τελευταίες ημέρες ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την έξαρση της επιδημίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από τον Νοέμβριο περιλαμβάνουν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, διακοπή λειτουργίας ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης, απαγόρευση συγκεντρώσεων και εξ αποστάσεως λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ένωση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησε αυτή την εβδομάδα την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 11:06