Ολοκληρωτικά έχει καταστραφεί το οικοσύστημα του ποταμού Μάρκαλ, ο οποίος επλήγη άμεσα από την τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο στη Δυτική Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός επικεφαλής των ουγγρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

«Ο Μάρκαλ καταδικάστηκε σε θάνατο, όταν η κόκκινη λάσπη που μετέφερε το ρυάκι Τόρνα τον κατέκλυσε» είπε ο Τίμπορ Ντόμπσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το επίπεδο των αλκαλικών ενώσεων στον Μάρκαλ σε πολλά σημεία με γύψο και οξύ, αλλά ήταν μάταιο» προσέθεσε ο Ντόμπσον, σημειώνοντας ότι ο στόχος ήταν να αποκατασταθούν τα επίπεδα των αλκαλικών ενώσεων κάτω του 9 στον Ράμπα και τον Δούναβη, για να σωθούν τα οικοσυστήματά τους.

Παράλληλα, οι Αρχές της Ρουμανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενίσχυσαν τα επίπεδα επαγρύπνησης, μετά την ανακοίνωση ότι η τοξική λάσπη έφτασε στον Δούναβη.

Πάντως, ο Ρουμάνος υπουργός Περιβάλλοντος, Λάζλο Μπόρμπελι, είπε ότι τα τοξικά λύματα από την Ουγγαρία δεν έχουν φθάσει στον Δούναβη και όταν φθάσουν, το απόγευμα της Παρασκευής, δεν θα είναι επικίνδυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο αξιωματούχο της υπηρεσίας υδάτων στην Ουγγαρία, μετέδωσε ότι ο τοξικός χείμαρρος από την Ουγγαρία έφθασε στον Δούναβη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης