Σε ένα παραδοσιακό ουγγρικό εστιατόριο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέσης συγκεντρώθηκαν περίπου 70 Νεοναζιστές από 12 χώρες και συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής (NPI), ενός εθνικιστικού think tank με έδρα την πολιτεία της Μοντάνα στις ΗΠΑ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είχε διατάξει να απαγορευθεί η εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ, λέγοντας ότι είναι «μια απόπειρα αναζωπύρωσης της ναζιστικής και … της φασιστικής ιδεολογίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο του NPI Ρίτσαρντ Σπένσερ από ένα μπαρ της Βουδαπέστης.

Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από πολλές χώρες της Ευρώπης, και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρχαν πολλές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους. Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην Ρωσία, και στην προσωπικότητα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπάρχει θαυμασμός στους εθνικιστικούς κύκλους στην Ανατολική και την Δυτική Ευρώπη για τον Πούτιν, που θεωρείται μεγάλος εθνικιστής ηγέτης, ο οποίος έχει κάνει τον λαό του να είναι και πάλι υπερήφανος για την Ρωσία.

Ολοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την εκτεταμένη μετανάστευση, και κάποιοι, αλλά όχι όλοι, επέμεναν στη υπεροχή της λευκής φυλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις σερβιτόρες, μόνο τέσσερις γυναίκες ήταν παρούσες στην εκδήλωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης