Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός του ρωσικού πυραυλικού πλήγματος εναντίον πολυκατοικίας στην Οδησσό στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πύραυλος που εκτόξευσε ρωσικό «στρατηγικό βομβαρδιστικό» έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, του μεγάλου λιμανιού της Nότιας Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως τώρα «έχουμε 14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, την οποία δυσχεραίνει πυρκαγιά, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς, ενώ νεότερες αναφορές από την Ουκρανία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 17.

 

Ο ρωσικός πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, τον εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μη γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πολυκατοικία έχει μετατραπεί σε ερείπια, ενώ οι διασώστες να κάνουν έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. 
 

Το νέο πλήγμα σε περιοχή με αμάχους έρχεται μερικές μέρες μετά το πολύνεκρο πλήγμα εναντίον «πολυσύχναστου» εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ όπου 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν.

Την επίθεση είχαν καταδικάσει με κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7 χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα πολέμου».

«Οι επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον αθώων αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι άλλοι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης