Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες, από την Παρασκευή ως το Σάββατο, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων στο Κίεβο.

«Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις», αυτές, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Ολεξάντρ Μοτούζιανικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες ότι χρησιμοποίησαν στις συγκρούσεις βαρέα όπλα, κάτι που απαγορεύουν ρητά οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, προσθέτοντας ότι δεν επικρατεί και πολλή ηρεμία κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Η πόλη Αβντιίβκα, που ελέγχουν οι δυνάμεις του Κιέβου, περίπου 10 χλμ. βόρεια από το προπύργιο των ανταρτών, στο Ντονέτσκ, δέχθηκε πυρά όλμων διαμετρήματος 82 ως 120 χιλιοστών, είπε ο εκπρόσωπος.

Σε χωριστό επεισόδιο τρεις Ουκρανοί αξιωματικοί τραυματίστηκαν από την πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μάχες του ουκρανικού στρατού με τους αυτονομιστές έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά μετά την κήρυξη μιας νέα εκεχειρίας τον Σεπτέμβριο, αλλά οι σποραδικές αναζωπυρώσεις της βίας και κυρίως οι νάρκες που είναι σπαρμένες στις εμπόλεμες ζώνες συνεχίζουν να κάνουν ακόμη πιο βαρύ τον απολογισμό της σύρραξης. Οι νεκροί από το ξέσπασμά της, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, είναι πάνω από 9.000.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο μεταξύ παραμένουν σε τέλμα εδώ και μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης