Ο απολογισμός των νεκρών από τη σύρραξη στην Ουκρανία σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μερικές εβδομάδες, φθάνοντας τους 2.086 την 10η Αυγούστου από 1.129 την 26η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Αυτό ανταποκρίνεται στη σαφή τάση κλιμάκωσης της σύρραξης» δήλωσε η Σεσίλ Πουγί, εκπρόσωπος της Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά μέσον όρο περισσότεροι από 60 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται αφότου άρχισαν οι μάχες στα μέσα του Απριλίου στην ανατολική Ουκρανία» τόνισε η Πουγί.

«Μέχρι σήμερα έχουν τραυματιστεί άλλοι 5.000 άνθρωποι. Στα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται Ουκρανοί στρατιωτικοί, μέλη ενόπλων ομάδων και άμαχοι» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις».

«Για παράδειγμα, οι απώλειες μεταξύ των αμάχων είναι πολύ πιθανό ότι δεν αναφέρονται όλες, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ασφάλειας που αποτρέπει τους τραυματίες να αναζητούν ιατρική βοήθεια… και λόγω του γεγονότος ότι πολλοί δίαυλοι επικοινωνίας έχουν διακοπεί» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν στον απολογισμό των θυμάτων που δίνει ο ΟΗΕ συμπεριλαμβάνονται και στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης