O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε τη Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία έκτακτη οικονομική βοήθεια ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός στις ανατολικές περιοχές, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι ένα πεδίο μάχης» δήλωσε ο Γιατσενιούκ με αφορμή την πρώτη σύγκληση του Συμβούλιου σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ουκρανίας στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως έχουμε ανάγκη από βοήθεια, από βοήθεια προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της Ουκρανίας, από βοήθεια προκειμένου να σταθεροποιήσουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα, από βοήθεια προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την ταραχώδη και περίπλοκη ιστορική περίοδο», συνέχισε ο Γιατσενιούκ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΝΑΤΟ εξάλλου ο Αρσένι Γιατσενιούκ προέτρεψε «τον (Ρώσο) πρόεδρο και τις ρωσικές αρχές να εφαρμόσουν τη συμφωνία και να ξεκινήσουν μία πραγματική διαδικασία με στόχο την ειρήνη στην Ουκρανία» έπειτα από μία συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η καλύτερη λύση στη διένεξη στις ανατολικές περιοχές είναι η Ρωσία να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ» επισήμανε καλώντας τη Μόσχα να «αποσύρει τα στρατεύματά της» και να «σταματήσει τον εφοδιασμό» των φιλορώσων ανταρτών με όπλα και εξοπλισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στόλτενμπεργκ από την πλευρά του εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ουκρανό πρωθυπουργό που έχει «επιδείξει μία πραγματική επιθυμία να βρει μία ειρηνική λύση στην κρίση» σύμφωνα με τον ίδιο.

«Το ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στο πλευρό σας όσο εσείς εργάζεστε για αυτόν το σκοπό» υποσχέθηκε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης