Ουκρανία: Η Γερμανία διαθέτει 200 εκατ. ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022, 03:37
Ουκρανία: Η Γερμανία διαθέτει 200 εκατ. ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους

Η Γερμανία θα προσφέρει στην Ουκρανία επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτηθούν προγράμματα βοήθειας στους εσωτερικά εκτοπισμένους εξαιτίας της εισβολής του στρατού της Ρωσίας, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης, η Σβένια Σούλτσε, στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ επισκέπτεται το Βερολίνο αύριο Δευτέρα. Θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Θα μιλήσω με τον πρωθυπουργό Σμίχαλ για το πώς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ουκρανική κυβέρνηση να προσφέρει βοήθεια στους εκτοπισμένους», διαβεβαίωσε η κυρία Σούλτσε.

«Το ποσό έχει σκοπό να βοηθήσει τους εκτοπισμένους στην Ουκρανία (...) να προμηθεύονται τα απαραίτητα», πρόσθεσε η υπουργός, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες.

Έως την 23η Αυγούστου, περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί εντός της επικράτειας της Ουκρανίας εξαιτίας της εισβολής του ρωσικού στρατού την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ.

Τον περασμένο μήνα, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει χρηματοδοτικό πακέτο αξίας περίπου 8 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία, στο οποίο πρόκειται επίσης να συνεισφέρει η Γερμανία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022, 03:37