Αρνείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ότι οι ρώσικες δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για την επίθεση με πυραύλους στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρία των κρατικών σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν σε ασφαλέστερα σημεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε, ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου, που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν, που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.

Περίπου 4.000 άνθρωποι – οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά – βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όταν επλήγη από ρωσικούς πυραύλους, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Χονκαρένκο.

Διοικητής της αυτοανακυρηχθείας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε, ότι το πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ουκρανική «προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης