Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πυροβόλησε εναντίον ενός κονβόι αμάχων κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από το χωριό Περεμόχα στην περιφέρεια του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων.

«Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κονβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν την Παρασκευή εναντίον αμάχων που ακολουθούσαν έναν διάδρομο διαφυγής ώστε να απομακρυνθούν από περιοχή κοντά στο Κίεβο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αναφέρουν οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών με μήνυμα που ανάρτησαν στο Facebook.

«Οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον ενός κονβόι γυναικών και παιδιών στην περιφέρεια του Κιέβου, που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσω ενός διαδρόμου εγκεκριμένου εκ των προτέρων. Ο απολογισμός αυτής της βάναυσης ενέργειας είναι επτά νεκροί. Ένας μεταξύ αυτών είναι ένα παιδί», σύμφωνα με την πηγή αυτή.

«Η προστασία των αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις διέπεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook, προσθέτοντας ότι σκόπιμες επιθέσεις, ως εκ τούτου, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης