Ουκρανία: «Ναι» του Ποροσένκο σε ντιμπέιτ με τον Ζελένσκι στο στάδιο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 19:58
Ουκρανία: «Ναι» του Ποροσένκο σε ντιμπέιτ με τον Ζελένσκι στο στάδιο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε σήμερα να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του, κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ο ηλικίας 38 ετών Ζελένσκι, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Πέτρο Ποροσένκο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 21 Απριλίου, είχε προτείνει χθες στο Ποροσένκο να λάβει μέρος σε ένα ντιμπέιτ, στο στάδιο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου, που είναι το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας. Παράλληλα ο Ουκρανός κωμικός επέμεινε ότι οι υποψήφιοι, πριν συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ, θα πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις «ώστε να αποδείξουν στον λαό ότι μεταξύ τους δεν υπάρχουν αλκοολικοί, ούτε τοξικομανείς».

«Σε ένα στάδιο; Πολύ καλά ας πάμε σ’ ένα στάδιο. Σας περιμένω εκεί Βολοντίμιρ Ολεξάντροβιτς», δήλωσε ο Ποροσένκο αποδεχόμενος την πρόταση του αντιπάλου του, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι τα ντιμπέιτ δεν είναι σόου για τα στάδια όπως και ότι σύμφωνα με τον νόμο που αφορά τις προεδρικές εκλογές, τα ντιμπέιτ πρέπει να γίνονται στη δημόσια τηλεόραση και να μεταδίδονται απ' όλα τα δίκτυα.

Ο Πέτρο Ποροσένκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του εκλογικού του επιτελείου Όλεγκ Μεντβέντεφ, κάλεσε τον Ζελένσκι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ντιμπέιτ, να προσέλθει αύριο στις 9 το πρωί για να κάνει ιατρικές εξετάσεις.

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ντιμπέιτ ο Πέτρο Ποροσένκο περιμένει αύριο στις 9 το πρωί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ιατρείο του σταδίου «Ολιμπίνσκι», το οποίο ο ίδιος ο Ζελένσκι επέλεξε για το ντιμπέιτ, για να κάνει όλες τις αναγκαίες αναλύσεις, μεταξύ των οποίων και αυτές που γίνονται για τη χρήση ναρκωτικών ή την κατανάλωση αλκοόλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου του Ποροσένκο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που θεωρείται νεόκοπος πολιτικός, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία συγκέντρωσε το 30,2% των ψήφων έναντι του 15,95% που συγκέντρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 20:00