Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από την βουλή την παραίτηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Πάβελ Κλίμκιν και Στεπάν Πολτοράκ, όπως και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας Βασίλι Γκριτσάκ.

Ο Ζελένσκι ζητά από τη βουλή να εξετάσει άμεσα τα ζητήματα αυτά, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform και προσθέτει ότι η προεδρία θα ζητήσει την απαλλαγή από τα καθήκοντά του και του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας Γιούρι Λούτσενκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουκρανική Βουλή δεν ενέκρινε την παραίτηση του Ουκρανού πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Γκρόϊσμαν, την οποία είχε ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος στη διάρκεια της ορκωμοσίας του. Η ουκρανική βουλή δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους για την παραίτηση του πρωθυπουργού, καθώς υπέρ της παραίτησης τάχθηκαν 97 βουλευτές, κατά 63, ενώ 50 απείχαν της ψηφοφορίας.

Στις 20 Μαΐου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια την ορκωμοσίας του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαλύσει την βουλή και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να παραιτηθούν. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Γκρόϊσμαν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί και έθεσε την παραίτηση του στις 22 Μαΐου στη διάθεση της βουλής. Με βάση τον νόμο «Περί υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας», η βουλή υποχρεούται να συζητήσει το θέμα της παραίτησης του πρωθυπουργού εντός δέκα ημερών από την ημέρα που θα υποβληθεί η παραίτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης