Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των συντριμμιών τα οποία απέμεναν στον τόπο όπου κατέπεσε το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Η επιχείρηση διήρκεσε μία εβδομάδα. Ένα φορτηγό τρένο μετέφερε τα κομμάτια του αεροπλάνου στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας. Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν στην Ολλανδία για να αναδομηθεί το αεροσκάφος, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά τις περίπλοκες συνθήκες και τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή, η ομάδα μπόρεσε να εργαστεί όπως είχε σχεδιαστεί» ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ολλανδικές αρχές.

«Μερικά τμήματα των συντριμμιών ήταν πολύ μεγάλα για να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς και έφθασαν στο Χάρκοβο με φορτηγά χθες» διευκρινίστηκε ακόμη στην ανακοίνωση.

Η συντριβή, η οποία δυτικές χώρες και το Κίεβο υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από μια περιοχή που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι αντάρτες, στοίχισε τη ζωή και στους 298 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο τρίτα των επιβατών ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης