Ουκρανία: Όμηρος κρατείται ο βρετανός δημοσιογράφος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 04:12
Ουκρανία: Όμηρος κρατείται ο βρετανός δημοσιογράφος
Ο βρετανός δημοσιογράφος Γκρέιαμ Φίλιπς, που εργαζόταν για λογαριασμό του δημόσιου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου, Russia Today κρατείται όμηρος από τις ουκρανικές δυνάμεις που φέρονται να τον έχουν χτυπήσει και μεταφέρει είτε στο Κίεβο είτε στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ρωσικό πρακτορείο.

Ο Βαντίμ Αξιόνοφ, ένας εικονολήπτης του Anna- News (πρακτορείου ειδήσεων που εδρεύει στην Αμπχαζία) είπε στο RT ότι εκείνος και ο Φίλιπς συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να καλύψουν τις μάχες γύρω από τις αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι τον χτύπησαν και νομίζει ότι έχουν ξυλοκοπήσει και τον Φίλιπς. «Άκουσα τον Γκρέιαμ να ουρλιάζει και εγώ επίσης φώναζα, ήταν τρομακτικό» περιέγραψε.

Ο Αξιόνοφ διευκρίνισε ότι εκείνον τον εγκατέλειψαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου, όμως πιστεύει ότι τον Φίλιπς τον οδήγησαν σε μια περιοχή που ελέγχουν οι ουκρανικές αρχές.

Παράλληλα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι ο δημοσιογράφος Αντόν Σκίμπα κρατείται αιχμάλωτος από τους αντάρτες στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ενώ προσέθεσε ότι καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή του.

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου αναφέρει ότι «οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι εξαφανίσεις δημοσιογράφων έχουν αυξηθεί εκ νέου στην ανατολική Ουκρανία» και κάλεσε τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα και να αφήσουν ελεύθερους εκείνους που κρατούν αιχμαλώτους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 04:12