Μετά από τη φωτογραφία του άνδρα που παρηγορεί έναν τρομαγμένο σκύλο, το γύρο του διαδικτύου κάνει άλλη μια εικόνα, η οποία αφορά ένα 9χρονο κορίτσι από την Ουκρανία που έχει στο στόμα ένα γλειφιτζούρι και κρατά ένα όπλο.

Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε δύο ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή και αναδημοσιεύτηκε ακόμα και από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 

History of one photo. My name is Oleksii. I have a wife and three children. I had been working as an engineer in a Kyiv…

Δημοσιεύτηκε από Олексій Кириченко στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία 

Το «διάσημο» πια καρέ είχε τραβηχτεί στις 22 Φεβρουαρίου από τον πατέρα της 9χρονης. Ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, αποκαλύπτοντας την ιστορία της φωτογραφίας αυτής:

«Με λένε Αλεξέι, έχω μια γυναίκα και τρία παιδιά. Πριν από τον πόλεμο εργαζόμουν ως μηχανικός σε μια εταιρεία του Κιέβου. Ζούσα στο δικό μου σπίτι σε μια μικρή πόλη κοντά στο Κίεβο. Η φωτογραφία είναι το χόμπι μου. Έκανα μαθήματα φωτογραφία σε μια σχολή τέχνης.

Τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον πόλεμο, η νευρική ένταση ήταν πολύ μεγάλη. Η Δύση και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών μας έλεγαν για τον πόλεμο ότι είναι αναπόφευκτος, αλλά εμείς δεν το πιστεύαμε. Την ίδια ώρα, η Δύση εξέφραζε την ανησυχία της αλλά δεν προχωρούσε σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Αποφάσισα να βγάλω μερικές φωτογραφίες που ίσως τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στον πόλεμο που έρχεται. Για το πώς μπορεί να μοιάζει η Ουκρανία στο εγγύς μέλλον. Τη φωτογραφία που βλέπετε την τράβηξα στις 22/02/2020 δηλαδή 2 μέρες πριν από τον πόλεμο. Αυτή είναι μια φωτογραφία της κόρης μου με ένα γλυκό και ένα όπλο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Το όπλο είναι δικό μου, η κόρη μου δεν ξέρει να πυροβολήσει. Είναι 9 χρονών. Φυσικά, το όπλο δεν είναι γεμισμένο με σφαίρες στη διάρκεια της φωτογράφισης.

Την ίδια μέρα δημοσίευσα τη φωτογραφία σε κάποιες ξένες φωτογραφικές ομάδες στο Facebook. Εκεί που ήταν διαχειριστές Ρώσοι, αμέσως τις απαγόρευσαν και τις κατέβασαν. Σε άλλες, η αντίδραση ήταν επίσης αμφιλεγόμενη. Πολλοί άνθρωποι επέκριναν την εικόνα ενός παιδιού με όπλο. Τελικά η φωτογραφία παρέμεινε μόνο σε μια σελίδα, μίας ομάδας.. Και τη μεθεπόμενη ημέρα, χωρίς κήρυξη πολέμου, στις 4 τα ξημερώματα, ο Πούτιν μας επιτέθηκε.

Τη δεύτερη μέρα του πολέμου, Ρώσσοι αλεξιπτωτιστές άρχισαν να φθάνουν κοντά στο Κίεβο και υπήρχε κίνδυνος να καταλάβουν την πόλη μας. Σπεύσαμε στα δυτικά της Ουκρανίας σε φίλους.

Γράφτηκα για κατάταξη στον στρατό, αλλά δεν με έχουν καλέσει ακόμα γιατί έχουμε μεγάλες ουρές. Και όσοι έχουν στρατιωτική πείρα κατατάσσονται πρώτοι. Πριν από λίγες μέρες δημοσίευσα μία από αυτές τις φωτογραφίες σε μια ουκρανική ομάδα στο Facebook, για όσους έχουν για χόμπι την καλλιέργεια κάκτων. Και, αναπάντεχα, έγινε viral και έγινε meme. Στη συνέχεια αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον Donald Tusk (σε ευχαριστώ, Donald!), σε tweet του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τώρα η στάση απέναντι σε αυτές τις φωτογραφίες είναι εντελώς διαφορετική, επειδή ο κόσμος έχει δει το πραγματικό πρόσωπο της ρωσικής επιθετικότητας».

Η ανάρτηση του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ

Τη φωτογραφία του 9χρονου κοριτσιού ανέβασε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, γράφοντας: «Και μην της πείτε παρακαλώ ότι αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία θα κόστιζαν ακριβά στην Ευρώπη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης