Ρωσικό πλήγμα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μικολάγεφ, στη νότια Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό είκοσι, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ.

“Δύο θάνατοι και είκοσι τραυματίες σε ένα πλήγμα σε περιοχή κατοικιών προς το παρόν”, ανέφερε ο Κιμ στον λογαριασμό του στο Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μικολάγεφ, μια βιομηχανική πόλη-λιμάνι με σχεδόν μισό εκατομμύριο πληθυσμό πριν από τον πόλεμο, εξακολουθεί να τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο αλλά είναι κοντά στην περιοχή της Χερσώνας, που έχει καταληφθεί από τους Ρώσους από τις αρχές της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Αν και οι μάχες στην περιοχή αυτή δεν είναι τόσο σφοδρές όπως στο Ντονμπάς (ανατολικά) ο ουκρανικός και ο ρωσικός στρατός αντιπαρατίθενται καθημερινά κυρίως ανταλλάσσοντας πυρά πυροβολικού.

Το Μικολάγεφ παραμένει στόχος των δυνάμεων της Μόσχας καθώς βρίσκεται στον δρόμο για την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας, 130 χλμ. βορειοδυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Βιτάλι Κιμ είχε πει πως τέσσερα κτίρια κατοικιών είχαν “πληγεί” από ρωσικούς πυραύλους, καθώς και “μια εγκατάσταση”, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν ήταν στρατιωτική ή όχι.

“Ένας νεκρός και έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί”, είχε πει, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται”, προσέθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης