Βίντεο καταγράφει τους μισθοφόρους του Wagner Group να μάχονται στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα μη επανδρωμένου σκάφους στην Ποπάνσα της Ανατολικής Ουκρανίας εμφανίζεται ομάδα Ρώσων να πολεμά Ουκρανούς σε σφοδρή οδομαχία. Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται να κάνουν έφοδο σε κατοικία ρίχνοντας χειροβομβίδες ώστε να αναγκάσουν τους αμυνόμενους να παραδοθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα αυτή είναι οι μισθοφόροι του Wagner Group, μιας διαβόητης ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας που έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μετά την κυκλοφορία του βίντεο ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις «αγωνίζονται να σπάσουν τις άμυνες και να χτίσουν δυναμική» στον αγώνα για την επανάκτηση του Ντονμπάς, λόγω της κομβικής σημασίας του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ειδικότερα εξήγησε πως η Ρωσία φαίνεται πως θα επανεπιχειρήσει να καταλάβει τις πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Κραματόρσκ, στα βόρεια και δυτικά της Ποπάνσα, όπου δρουν οι μισθοφόροι του Wagner Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάληψη αυτών των τοποθεσιών θα εδραιώσει τον ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο στο βορειοανατολικό Ντονμπάς και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις προσπάθειές τους να αποκόψουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
 

 

Επιμέλεια: Κλεωνάντα Χρεούμπ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης