Σοκ: Ουκρανικό τανκ παρέσυρε και σκότωσε 8χρονο κορίτσι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, 05:40
Σοκ: Ουκρανικό τανκ παρέσυρε και σκότωσε 8χρονο κορίτσι
To δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα θωρακισμένο όχημα του ουκρανικού στρατού, το οποίο παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι 8 ετών σε μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε την Τρίτη την οργή των κατοίκων της περιοχής που διαδήλωσαν και απαίτησαν να τιμωρηθούν οι στρατιώτες, που συνελήφθησαν.

Το δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκαν επίσης η μητέρα του παιδιού και άλλο ένα παιδί, συνέβη τη Δευτέρα στη Κοστιαντίνιβκα, μία πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν και ο διοικητής της μονάδας τους παύτηκε από τα καθήκοντά του, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας σύμφωνα με το οποίο ο στρατιώτης που οδηγούσε το όχημα «βρισκόταν σε κατάσταση μέθης».

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες


Το περιστατικό προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου και πυροδότησε επεισόδια στην πόλη, την οποία ήλεγχαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, προτού την καταλάβουν το καλοκαίρι οι ουκρανικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 200 κάτοικοι διαδήλωσαν απαιτώντας την τιμωρία των ενόχων. Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, νεαροί πυρπόλησαν ένα περιπολικό και προκάλεσαν καταστροφές σε άλλα οχήματα, ξεσπώντας την οργή τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, 06:12