Την παροχή βοήθειας ξεκίνησε ο Αμερικανικός Στρατός στην σεισμόπληκτη Αϊτή, διενεργώντας από αέρος ρίψεις τροφής και νερού -μία πρακτική που αρχικά θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνη.

Σχεδόν 14.000 έτοιμα γεύματα και 15.000 λίτρα νερό «αφέθηκαν» σε ασφαλή περιοχή βορειοανατολικά του Port-au-Prince, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα εξετάζεται το εάν η αποστολή βοήθειας από αέρος μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλα μέρη της πολύπαθης πρωτεύουσας. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 2.000 πεζοναύτες θα ενωθούν με τους 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες που είναι ήδη στην Αϊτή.

Ωστόσο, οι κάτοικοι αλλά και τα σωστικά συνεργεία είναι ακόμα αντιμέτωποι με τις λεηλασίες, καθώς παρατηρείται νέο κύμα βίας στο Port-au-Prince.

Από την άλλη, η υπομονή εξαντλείται, καθώς η κατάσταση παραμένει δραματική. Μία ολόκληρη πόλη βοά για βοήθεια, καθημερινά ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και η βία καλά κρατεί. Μάλιστα, εάν η αναρχία εξαπλωθεί, τα αμερικανικά στρατεύματα θα αρχίσουν περιπολίες στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, οι διασώστες επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και εκτός της πρωτεύουσας, στις περιοχές Leogane, Gressier, Petit-Goave και Jacmel, ενώ πλέον υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να αγγίξουν τις 200.000.

Διαβάστε επίσης:
«Χρειάζονται 10 δις δολάρια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής», 19 Ιανουαρίου 2010, 08:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης