Η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, που κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό το 2013, κατάθεσε σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, πως κατά τη διάρκεια συναινετικού σεξ, εκείνος ούρησε πάνω της. Παράλληλα, η 34χρονη ηθοποιός ήρθε αντιμέτωπη με την αδυσώπητη δικηγόρο του γνωστού παραγωγού ταινιών, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Η δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού, Ντόνα Ροτούνο, που ειδικεύεται στην υπεράσπιση κατηγορουμένων για σεξουαλικές επιθέσεις, χαρακτήρισε τη Μαν, που είναι μία από τις δύο βασικές μάρτυρες, «δειλή και αλλοπρόσαλλη», περιγράφοντάς της ως μια «αποτυχημένη ηθοποιό που είχε συναινετική σχέση με τον Γουάινστιν για να ενισχύσει την άτονη καριέρα της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ροτούνο ρώτησε την ηθοποιό εάν το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες. «Πρέπει να έγινε στο Λος Άντζελες, επειδή δεν ούρησε πάνω μου στη Νέα Υόρκη. Ξέρω πού ήμασταν με τον Χάρβεϊ. Ήμασταν στο ντους. Ήθελε να κάνει πρώτος ντους, που εμένα με βόλευε, και μου ζήτησε να μπω στο ντους και μετά μου είπε, “Έχεις κάνει ποτέ golden shower;”. Και του είπα, “Όχι”. Και μετά τον ένιωσα να με κατουράει»,  εξήγησε η Μαν.

Ντόνα Ροτούνο

Η δικηγόρος προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα της ψεύτρας και της δολοπλόκου για την ηθοποιό, προκαλώντας στην Τζέσικα Μαν κρίση πανικού. Η 34χρονη ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή. Παρά την ολιγόλεπτη διακοπή που διέταξε το δικαστήριο η Μαν δεν μπορούσε να συνεχίσει την κατάθεσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαν άρχισε να καταρρέει όταν η Ροτούνο της ζήτησε να διαβάσει ένα γράμμα που είχε στείλει σε πρώην σύντροφό της τον Μάιο του 2014, ένα χρόνο μετά τον φερόμενο βιασμό της από τον Γουάινσταϊν σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στο γράμμα η Τζέσικα Μαν περιγράφει ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό του Χόλιγουντ περιγράφοντας μια -κατά τη γνώμη της- δυσμορφία στα γεννητικά του όργανα.

Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Δεν έχει λειτουργικό πέος. Στο κάτω μισό του σώματός του έχει κάποιου είδους επέμβαση ή εγκαύματα», έγραφε η Μαν. Στην ίδια επιστολή η ηθοποιός αναφερόταν και σε μια απροσδιόριστη σεξουαλική επίθεση που υπέστη στο παρελθόν.

«Θυμάμαι την ημέρα που συνειδητοποίησα ότι ελέγχω τον κόσμο μου γιατί δέχθηκα σεξουαλική επίθεση», διάβασε κλαίγοντας η Μαν. Όταν η Ροτούνο ρώτησε τη μάρτυρα αν η επίθεση σημειώθηκε «όταν ήσασταν νεώτερη», η 34χρονη κατέρρευσε.

Η Ροτούνο θεωρείται ανελέητη όσον αφορά στη δουλειά της και από τις καλύτερες δικηγόρους σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς έχει χάσει μόνο μια υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης