Ο υποψήφιος της συμμαχίας Frente Amplio («Ευρύ Μέτωπο», κεντροαριστερά), ο Ντανιέλ Μαρτίνες, επικράτησε μεν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ουρουγουάη, αλλά θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με τον υποψήφιο του αντιπολιτευόμενου Partido Nacional («Εθνικό Κόμμα», κεντροδεξιά) Λουίς Λακάγιε Που, υποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου.

Ο Μαρτίνες συγκέντρωσε από το 37% ως το 40% των ψήφων και ο Λακάγιε Που το 29%, σύμφωνα με τα έξιτ πολ των εταιρειών Factum, Cifra, Opción και Equipos. Εάν αυτό το αποτέλεσμα επαληθευτεί, οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Ουρουγουάης θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο την 24η Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρτίνες — ο πρώην δήμαρχος στην πρωτεύουσα Μοντεβιδέο — χρειαζόταν το 50% συν μία ψήφο για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο. Το Φρέντε Άμπλιο διεκδικεί την παραμονή του στην εξουσία, που διατηρεί για σχεδόν 15 χρόνια, αντιμέτωπο με την προσπάθεια επανόδου της δεξιάς, που κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή της Ουρουγουάης ως το 2004.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη μετάδοση των προβλέψεων αυτών, ο Μαρτίνες εκτίμησε πως πράγματι θα χρειαστεί δεύτερος γύρος και συνεχάρη τον αντίπαλό του Λακάγιε Που.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης