Η κινεζική πόλη Ουχάν, από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του νέου κορωνοϊού, έκλεισε το ένα από τα νοσοκομεία που είχε κατασκευάσει σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα της covid-19, αφού πήραν εξιτήριο από αυτό και οι τελευταίοι ασθενείς, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα νέα αυτά γίνονται γνωστά την ίδια ημέρα που στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ουχάν, κατέγραψε ραγδαία μείωση των νέων κρουσμάτων, αν και η Κίνα παραμένει σε κατάσταση συναγερμού καθώς Κινέζοι πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους βρίσκονται θετικοί στον ιό SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν χθες Κυριακή 196 νέα κρούσματα. Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 202 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 22 Ιανουαρίου.

Στην Ουχάν είχαν ανεγερθεί 16 προσωρινά νοσοκομεία με 13.000 κλίνες, στα οποία μέχρι στιγμής έχουν νοσηλευθεί 12.000 άνθρωποι. Ο συνολικός αριθμός των κλινών στα νοσοκομεία της κινεζικής πόλης ανήλθε σε 23.000 από 5.000 που ήταν πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης