Οι Αρχές μιας πόλης στην Ανατολική Τουρκία εφοδίασαν το δημοτικό νεκροτομείο με ένα σύστημα ανίχνευσης… νεκραναστάσεων.

Πρόκειται για τη Μαλάτεια, το νεκροτομείο της οποίας είναι εφοδιασμένο με 36 ψυγεία, όπου αποθηκεύονται τα πτώματα. Σύμφωνα με την ελαφρώς μακάβρια δημοτική πρωτοβουλία, το καθένα από τα ψυγεία αυτά εφοδιάστηκε με έναν ανιχνευτή κίνησης, ώστε, εάν ο νεκρός δεν… έχει πεθάνει ακόμα, να ειδοποιείται αμέσως το προσωπικό και να τον βγάζει έξω, για να τον παραδώσει ξανά στους γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία ανελήφθη έπειτα από περιστατικά νεκρανάστασης, τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες και προκάλεσαν την αγανάκτηση των συγγενών των – όπως αποδείχθηκε – μελλοθάνατων.

«Πρέπει να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για όλα, ακόμη και για μια περίπτωση νεκροφάνειας, η οποία είναι σπάνια στα ιατρικά χρονικά, αλλά όχι τόσο, όσο πιστεύεται» τόνισε ο διευθυντής του νεκροτομείου, Ακίφ Καγιαντουρμούς. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι, εκτός από το σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με ακτίνες και φωτοκύτταρο, όπως οι συναγερμοί πολλών σπιτιών και καταστημάτων, υπάρχει επίσης ένας «ποδοκίνητος» μηχανισμός, με τον οποίο ο «ανανήψας» μπορεί να ανοίξει το καπάκι με μια κίνηση του ποδιού του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης