Απέραντα τείχη από σάκους γεμάτους με άμμο και πέτρες έχουν στηθεί κατά μήκος των μεγαλύτερων ποταμών στην πολιτεία του Μιζούρι, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις από νέες πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Αρκετές περιοχές στο Μιζούρι έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από τα ορμητικά νερά, ενώ η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή. Οι αρχές έχουν αναβαθμίσει την κατάσταση κατά μήκος των τμήματών του ποταμού Μισισίπι -που διέρχονται από τα διοικητικά όρια της πολιτείας- στο επίπεδο της «σοβαρής πλημμύρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις Μεσοδυτικές πολιτείες των Η.Π.Α. έχει προκαλέσει σοβαρό «πονοκέφαλο» στις αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.


(Συνοικία στην πόλη Λόντον Μιλς, πολιτεία Ιλινόις)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιλινόις, η Αϊόβα, η Ιντιάνα και το Μίσιγκαν δοκιμάζονται από πλημμύρες, την ίδια στιγμή που η Βόρεια Ντακότα, το Κολοράντο και η Νότια Ντακότα βρίσκονται αντιμέτωπες με σφοδρές χιονοπτώσεις. Το Σάββατο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε ορεινή περιοχή, περίπου 70 χλμ. από το Ντένβερ.

Κι όλα αυτά εν μέσω Άνοιξης…

Διαβάστε επίσης:
Πλημμύρισε το Μίσιγκαν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 15:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης