Στην παύση του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) της Κύπρου Κώστα Ιωάννου, προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Σώμα έλαβε την απόφαση ύστερα από σημείωμα του γενικού εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο οποίο γίνεται αναφορά σε γεγονότα και παρατίθενται καταθέσεις σε βάρος του κ. Ιωάννου. Το περιεχόμενο των καταθέσεων δεν δημοσιοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Εμπορίου, βάσει των προνοιών του νόμου, να ενημερώσει τον κ. Ιωάννου για την παύση του.

Η ΔΕΦΑ είναι κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, που συστάθηκε για να επιβλέψει την εισαγωγή και χρήση φυσικού αερίου, κυρίως από την Αρχή Ηλεκτρισμού, σε πρώτο στάδιο.

«Πήγε κανονικά στη δουλειά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες, που μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το ημικρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, αναφέρουν ότι ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ), Σπύρος Σταυρινάκης, τον οποίο έπαυσε χθες ο Πρόεδρος, Ν. Αναστασιαδης, προσήλθε σήμερα στο γραφείο του και συνέχισε να ασκεί καθήκοντα τού υποδιοικητή της ΚΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, είπε ότι το θέμα αφορά την διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης