Σε δηλώσεις του, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Alain Vidalies, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Air France-KLM «παγώνει» τα σχέδιά της για την επέκταση των δραστηριοτήτων της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Transavia εκτός Γαλλίας.

Η ενέργεια αυτή γίνεται σε μια απόπειρα να δοθεί τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες απεργίες της αεροπορικής εταιρείας από το 1998.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Transavia project έχει εγκαταλειφθεί, δήλωσε ο Vidalies μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο. «Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η απεργία τώρα», πρόσθεσε. Η Air France δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Το βασικό σωματείο των πιλότων της εταιρείας, βρίσκεται σε απεργία για περισσότερο από μία εβδομάδα προκειμένου να διαδηλώσει εναντίον των σχεδίων της αεροπορικής εταιρείας να μειώσει το κόστος και να ανοίξει βάσεις εκτός της Γαλλίας, στελεχωμένες με τοπικό προσωπικό με βάση τους τοπικούς εργασιακούς κανόνες.

Τα σχέδια της εταιρείας είναι μέρος μιας προσπάθειας να ανταγωνιστεί πιο επιθετικά με τις εταιρείες του κλάδου των πτήσεων χαμηλού κόστους, όπως την easyJet PLC. Η Air France-KLM υποστήριξε ότι θα ήταν αδύνατο να δημιουργήσει μια ισχυρή αεροπορική εταιρεία εις βάρος της Air France.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης