Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα εναντίον της Βίας κατά των Γυναικών.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 2007 μία στις δέκα γυναίκες έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμα, στο 16% των περιπτώσεων κακοποίησης γυναικών από τους συντρόφους τους, πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι αριθμοί είναι ένα μικρό δείγμα, αν αναλογιστούμε ότι πάρα πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης δεν βρίσκουν το θάρρος να το ομολογήσουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κακοποιημένες γυναίκες θεωρούν χρέος τους να αποκαταστήσουν τη σχέση τους και να σταθούν «αντάξιες» του ρόλου τους ως συζύγων αλλά και ως μητέρων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αισθάνονται οι ίδιες ένοχες για τη συμπεριφορά του συντρόφου τους και προσπαθούν να προσαρμόσουν τις δικές τους συμπεριφορές στις επιθυμίες του. Συνήθως οι γυναίκες αυτές έχουν μεγαλώσει μέσα σε σπίτια όπου η μητέρα έπεφτε θύμα κακοποίησης και έχουν υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι οι κακοποιημένες γυναίκες θα πρέπει να βρουν το θάρρος να ομολογήσουν τι τους συμβαίνει, για να μπορέσουν να ξανά σταθούν στα πόδια τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης