Παγκόσμια πρωτιά: Drone έσωσε δύο κολυμβητές

Παγκόσμια πρωτιά: Drone έσωσε δύο κολυμβητές
Μια παγκόσμια πρωτιά στον τομέα της τεχνολογίας πέτυχε σήμερα ένα drone, καθώς έσωσε δύο κολυμβητές σε παραλία της Αυστραλίας.

Η διάσωση διήρκεσε μόλις 70 δευτερόλεπτα και οι κολυμβητές, αν και εξουθενωμένοι, ήταν καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ναυαγοσώστες στο Λένοξ Χεντ, μια πολύ δημοφιλή παραλία νότια του Μπρίσμπεϊν, προετοιμάζονταν για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διάσωση κολυμβητών.

Η εκπαίδευση τελικά μετατράπηκε σε πραγματική διάσωση, όταν κάποιος παρατήρησε δύο άνδρες να κολυμπούν εκτός των ορίων ασφαλείας και να κινδυνεύουν από τα κύματα, τα οποία έφταναν σε ύψος τα τρία μέτρα, επεσήμανε η τοπική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.Οι ναυαγοσώστες απογείωσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το οδήγησαν προς τους κολυμβητές. Έριξαν ένα «σωσίβιο» στο νερό, το οποίο άρπαξαν οι κολυμβητές και με τη βοήθειά του κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή.

«Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση κολυμβητών ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο οποίο έχει τοποθετηθεί μια συσκευή επίπλευσης» σχολίασε ο Τζον Μπαριλάρο, αντιπρόεδρος της πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας.Από την αρχή του 2017 έως τις 30 Ιουνίου ο αριθμός των ανθρώπων που πνίγηκαν στην Αυστραλία ανήλθε σε 291, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 14:15