Η Αμίνα Μπίμπι, 17 ετών, έπεσε προ ημερών θύμα ομαδικού βιασμού στην πόλη Μουζαφάργκαρ στο Ανατολικό Πακιστάν. Χθες, οι αστυνομικές Αρχές άφησαν ελεύθερο έναν εκ των βασικών υπόπτων της κτηνωδίας, έτσι η Αμίνα πήγε έξω από το αστυνομικό τμήμα, περιλούστηκε με πετρέλαιο και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε. 

Σήμερα, υπέκυψε στα τραύματά της. «Βρισκόταν υπό ιατρική φροντίδα, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά της την Παρασκευή», είπε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Μουχαμάντ Ουσμάν, τοπικός γιατρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο αυτόπτη μάρτυρα, το οποίο την δείχνει, με μαντήλι στο πρόσωπό της, να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον αδερφό της κοπέλας, η 17χρονη δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον βιασμό της και η χαριστική βολή για εκείνη ήταν ότι αφέθηκε ελεύθερος ένας εκ των βιαστών της. «Η απόφαση της αστυνομίας να αφήσει ελεύθερο τον βασικό ύποπτο ήταν κάτι που η Μπίμπι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Ήδη της είχε κοστίσει πολύ το τραύμα το οποίο βίωσε, ωστόσο μετά την απόφαση των αρχών, έχασε κάθε ελπίδα για δικαιοσύνη», δήλωσε.

«Το γεγονός ότι θυσιάστηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα την ίδια ημέρα της αθώωσης… οδηγεί σε ένα μόνο συμπέρασμα: ήταν πεπεισμένη ότι δεν θα αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη» ανακοίνωσε η ΜΚΟ Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμίνα Μπίμπι είχε βιαστεί από πέντε άνδρες κατά την επιστροφή της στο σπίτι από το πανεπιστήμιο, στις 5 Ιανουαρίου 2014. «Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, γιατί οι άνδρες ήταν οπλισμένοι», συμπλήρωσε ο αδερφός της. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκ των βιαστών φέρεται να είναι μέλος της ευρύτερης οικογένειας.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι θα ανοίξει και πάλι την έρευνα της υπόθεσης: «Φαίνεται πως η έρευνα δεν έγινε σωστά», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των αρχών. «Ο υπεύθυνος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκεται υπό επιτήρηση», πρόσθεσε. 

Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος όταν το τοπικό δικαστήριο έκρινε την Πέμπτη ότι η κοπέλα δεν είχε υποστεί βιασμό. «Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε βιαστεί» είχε δηλώσει ο Σιφά Χουσαΐν Σα, ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. 

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης