Εκτελέστηκαν δύο ακόμη θανατοποινίτες στο Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, 19:04
Εκτελέστηκαν δύο ακόμη θανατοποινίτες στο Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές απαγχόνισαν δύο ακόμη ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών από τα αντιτρομοκρατικά δικαστήρια, ανεβάζοντας σε 18 τις εκτελέσεις που έχουν γίνει στη χώρα μετά την άρση του μορατόριουμ (που ακολούθησε έπειτα από τη σφαγή σε σχολείο της Πεσάβαρ από τους Ταλιμπάν).

Ο Μοχάμαντ Σαΐντ Άουαν, μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ε- Τζάνβγκι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον φόνο ενός αστυνομικού και του γιου του, απαγχονίστηκε στην κεντρική φυλακή του Καράτσι, σύμφωνα με πηγή από τις φυλακές που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Στη Λαχόρη οι αρχές απαγχόνισαν τον Ζαχίντ Χουσάιν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τέσσερις φόνους, σύμφωνα με τον Μάλικ Μουμπάσιρ, αξιωματούχο της τοπικής φυλακής.

Το Πακιστάν ήρε στα μέσα Δεκεμβρίου το μορατόριουμ για την εκτέλεση της θανατικής ποινής, που ίσχυε από το 2008, μόνο για τις υποθέσεις τρομοκρατίας μετά την επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο της Πεσάβαρ που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους, εκ των οποίων 134 μαθητές.

Η απόφαση επικρίθηκε τόσο από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εκτίμησε ότι «η θανατική ποινή δεν είναι αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Την Τρίτη στο Πακιστάν απαγχονίστηκαν επτά άνθρωποι, την ώρα που στη χώρα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, 19:06