Δικαστήριο του Πακιστάν απήγγειλε επισήμως κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δικαστηρίου του Ραβαλπίντι.

«Πρέπει να δικασθεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Μοχάμαντ Αζχάρ έπειτα από σύντομη συνεδρίαση του δικαστηρίου κατά την οποία απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες κατά του Περβέζ Μουσάραφ, της δολοφονίας, της συνωμοσίας για δολοφονία και της διευκόλυνσης της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περβέζ Μουσάραφ, παρών στη συνεδρίαση, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο δικαστήριο και στις στέγες των σπιτιών κατά την άφιξη του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Μουσάραφ.

Στις 6 Αυγούστου το δικαστήριο ανέβαλε τη συνεδρίαση για την απαγγελία των κατηγοριών κατά του Περβέζ Μουσάραφ επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη η παρουσία του στη συνεδρίαση εξαιτίας απειλών κατά της ζωής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης