Το Πακιστάν προειδοποίησε σήμερα ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει, αφού η Ινδία παραδέχθηκε ότι διεξήγαγε «προληπτικό πλήγμα» εναντίον του Κασμίρ.

«Η Ινδία παραβίασε τη γραμμή ελέγχου» δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σα Μαχμούντ Κουρέσι αναφερόμενος στα de facto σύνορα που χωρίζουν τις περιοχές του Κασμίρ που ελέγχουν Ινδία και Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και σε μια πρέπουσα απάντηση» πρόσθεσε ο Κουρέσι έπειτα από συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους στο υπουργείο.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί η κατάσταση.

Νωρίτερα ο Κουρέσι είχε δηλώσει ότι πρέπει να επικρατήσει «η λογική» στην Ινδία, λίγες ώρες αφότου τουλάχιστον 12 ινδικά μαχητικά αεροσκάφη παρεισέφρησαν στον εναέριο χώρο του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ και εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς με στόχο στρατόπεδα «εξτρεμιστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Πακιστανό ΥΠΕΞ, το έθνος «δεν πρέπει να ανησυχεί» για αυτήν την ινδική ενέργεια, διότι οι ένοπλες δυνάμεις – «ο φρουρός της χώρας» — είναι «έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης