Το Πακιστάν και η Ινδία αναμένεται να ανοίξουν έναν διάδρομο και ένα συνοριακό πέρασμα προκειμένου να διευκολύνουν προσκυνητές Σιχ να επισκεφθούν έναν από τους τόπους λατρείας τους, δήλωσαν αξιωματούχοι, εν μέσω της έντασης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το άνοιγμα του διαδρόμου αυτού προκειμένου να επιτραπεί στους προσκυνητές Σιχ να επισκεφθούν το Καρταρπούρ Σαχίμπ, στην επαρχία Πουντζάμπ, στο ανατολικό τμήμα του Πακιστάν, θεωρείται βήμα προς την ειρήνευση στην περιοχή εν μέσω αιματηρών συγκρούσεων στα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν αναμένεται να εγκαινιάσει τον διάδρομο αυτό, που θα συνδέει το πακιστανικό και το ινδικό τμήμα της Πουντζάμπ, γενέτειρα της θρησκείας των Σιχ. Η περιοχή διαιρέθηκε μεταξύ των δύο χωρών αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Βρετανία το 1947.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αναμένεται να ξεπροβοδίσει χιλιάδες προσκυνητές Σιχ που θα θελήσουν να επισκεφτούν τον ναό, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τη συνοριακή πόλη Ναρουάλ. Οι προσκυνητές Σιχ από την Ινδία δυσκολεύονται να μεταβούν στο Καρταρπούρ Σαχίμπ και ζητούν εδώ και καιρό οδική σύνδεση και χαλάρωση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση ταξιδιωτικών αδειών.

Η ένταση στη σχέση μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο έπειτα από την απόφαση της Ινδίας τον Αύγουστο να ανακαλέσει την ισχύ του ειδικού καθεστώτος αυτονομίας του Κασμίρ, μια απόφαση που προκάλεσε οργή στο Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης