Πρόθυμο να ανοίξει εκ νέου τις διόδους ανεφοδιασμού των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, επιβάλλοντας όμως δασμούς, εμφανίζεται το Πακιστάν, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι δίοδοι είχαν κλείσει μετά την αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Νοεμβρίου στα σύνορα με την ασιατική χώρα με ελικόπτερα του ΝΑΤΟ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 Πακιστανοί στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενο πηγή μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, το Reuters αναφέρει πως η επιβολή δασμών αποτελεί την ύστατη προσπάθεια του πρωθυπουργού της χώρας, Yousuf Raza Gilan, να δείξει πως διατηρεί σκληρή «γραμμή» απέναντι στις Η.Π.Α..

Ήδη, ο ισχυρός άνδρας του Πακιστάν δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του να ανάψει το «πράσινο» φως για την επανέναρξη των επιχειρήσεων μη επανδρωμένων αεροπορικών σκαφών των Η.Π.Α. στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν με σκοπό τον περιορισμό της δράσης ένοπλων οργανώσεων που ευθύνονται για βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές των δύο χωρών κατά δυτικών στόχων.

Διαβάστε επίσης:
Αναβλήθηκε η κατάθεση του Γκιλάνι στο Ανώτατο Δικαστήριο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012, 08:38

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης