Πακιστάν: Δολοφονήθηκε υποψήφιος των εκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 17:06
Πακιστάν: Δολοφονήθηκε υποψήφιος των εκλογών
Ο Άμπντουλ Φάτεχ Μάγκσι, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές της 11ης Μαΐου στην ταραγμένη επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε σωματοφύλακές του και άνδρες των δυνάμεων της τάξης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο πολιτικός, ο οποίος διεκδικούσε μια έδρα στην βουλή της επαρχίας, σκοτώθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στα όρια της πόλης Τζαλ Μάγκσι.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας απαίτησαν ο Άμπντουλ Φάτεχ Μάγκσι και οι φρουροί του να σταματήσουν στο σημείο ελέγχου, αλλά αρνήθηκαν. Η αστυνομία άνοιξε πυρ. Ο Μάγκσι και δύο σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άκμπαρ Χουσάιν Ντουράνι, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης του κρατιδίου.

«Άλλοι δύο φρουροί του πολιτικού τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο Ντουράνι, ο οποίος επισήμανε πως οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ανακάλυψαν δύο εκτοξευτήρες ρουκετών στα αυτοκίνητα της συνοδείας του πολιτικού.

Από την 11η Απριλίου τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εναντίον υποψηφίων ή πολιτικών κομμάτων που κατεβαίνουν στις εθνικές και κρατιδιακές εκλογές στο Πακιστάν οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν την 11η Μαΐου, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 17:07