Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη κατά την κατάρρευση ενός τεμένους στη Λαχόρη, την πολιτιστική πρωτεύουσα του Πακιστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ινδία, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι τοπικές Αρχές.

Οι διασώστες είχαν μιλήσει το βράδυ της Τρίτης για περίπου 10 νεκρούς από την κατάρρευση της στέγης αυτού του τεμένους που βρίσκεται σε μια φτωχή συνοικία της Νταρογαουάλα, αλλά είχαν προειδοποιήσει πως ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπήρχαν άτομα που παρέμεναν παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της τοπικής περιφέρειας Μουχάμαντ Ουσμάν ανακοίνωσε αργότερα πως οι νεκροί είναι 24 και οι τραυματίες επτά. Οι διασώστες επιβεβαίωσαν τον νέο απολογισμό.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο αξιωματούχοι είπαν πως μπορεί να σχετίζονται με τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των μουσώνων.

Το Πακιστάν και ιδιαίτερα η επαρχία του Πουντζάμπ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Λαχόρη, πλήττεται από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων που στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 231 ανθρώπους, έχουν προκαλέσει καταστροφές σε εκατοντάδες χωριά και έχουν πλημμυρίσει καλλιεργήσιμα εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μπιλάλ Γιασίν, έναν υπουργό της επαρχιακής κυβέρνησης του Πουντζάμπ, οι πλημμύρες που συνδέονται με τις βροχοπτώσεις αυτές συνέβαλαν ίσως στην εξασθένηση της δομής του τεμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση τεμένους στο Πακιστάν
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 19:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης