Ένας σημαντικός πολέμαρχος του Πακιστάν – που είχε στείλει άνδρες του να πολεμήσουν στο γειτονικό Αφγανιστάν εναντίον του αμερικανικού στρατού – τραυματίστηκε σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους σε ζώνη του Βορειοδυτικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ένας καμικάζι ανατίναξε τη βόμβα του ενώ διερχόταν το όχημα του μουλά Ναζίρ στην Ουάνα, πόλη του Νότιου Ουαζιριστάν, ενός από τα προπύργια των Πακιστανών Ταλιμπάν συμμάχων της αλ Κάιντα, όπως έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι, ηλικίας 13 ή 14 ετών, προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε έως επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο Μουλάς Ναζίρ. Ο τελευταίος δεν βρίσκεται πάντως σε κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με αξιωματούχο της πακιστανικής ασφάλειας. Με βάση τις πληροφορίες που έδωσε άλλος αξιωματούχος, την επίθεση ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. «Η τοπική αγορά έκλεισε, προσπαθούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη» ανέφερε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μουλάς Ναζίρ θεωρείται ως ο σημαντικότερος πολέμαρχος που συνδέεται με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP). Ένα κίνημα που συμμαχεί με την αλ Κάιντα στο Νότιο Ουαζιριστάν, μια περιοχή στα σύνορα με το Αφγανιστάν που θεωρείται φέουδο πολλών οργανώσεων της ισλαμικής τζιχάντ.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης