Σε 26 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε σταρ του Bollywood στο Πακιστάν, καθώς κρίθηκε ένοχη για βλασφημία. Σύμφωνα με δικαστήριο της χώρας, η Veena Malik και ο σύζυγός της συμμετείχαν σε «παραβατικό και κατακριτέο» τηλεοπτικό πρόγραμμα, αναπαριστώντας το γάμο τους υπό τους ήχους «βλάσφημης και περιφρονητικής» εκδοχής της παραδοσιακής μουσικής της Νότιας Ασίας, qawwali.

Ειδικότερα, ο δικαστής Shahbaz Khan, καταδίκασε με 104 συνολικά χρόνια φυλακή την 30χρονη ηθοποιό, τον σύζυγό της Asad Bashir Khan Khattak, τον ιδιοκτήτη του καναλιού Mir Shakil-ur-Rahman, αλλά και τον παρουσιαστή Shaista Wahidi. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμο 15.000 περίπου ευρώ στο ζευγάρι που «έδειξε ασέβεια», διατάσσοντας τη σύλληψή του, αλλά και τη δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να καταβάλει τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις πάντως κατηγορούμενοι, οι οποίοι ζουν εκτός Πακιστάν έχουν δικαίωμα έφεσης.
«26 χρόνια είναι πάρα πολλά. Είναι μια ολόκληρη ζωή», δήλωσε η Malik από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μόλις έμαθε την καταδικαστική απόφαση, συμπληρώνοντας: «Έχω πίστη όμως στα ανώτερα δικαστήρια του Πακιστάν και η τελική ετυμηγορία θα είναι μια δικαίωση για μένα. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η 30χρονη καλλονή, η οποία σκοπεύει να επιστρέψει στο Πακιστάν τον Δεκέμβριο, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην πατρίδα της. Παρά το γεγονός πως έχει παίξει σε περισσότερες από δέκα ταινίες του Bollywood, έγινε στόχος το 2011 όταν πόζαρε γυμνή για την ινδική έκδοση του διάσημου ανδρικού περιοδικού FHM. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης