Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε ένα σιιτικό τέμενος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Το περιστατικό εγείρει φόβους για κλιμάκωση της θρησκευτικής βίας ενόψει της Ασούρα, μιας από τις σημαντικότερες γιορτές των Σιιτών που λαμβάνει χώρα αύριο Παρασκευή.Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε όλη τη χώρα ενόψει της διήμερης γιορτής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν έξι παιδιά, ενώ τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, στην πόλη Μπάαγκ, σε απόσταση περίπου 200 χλμ. ανατολικά από την Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της επαρχίας Μιρ Σαρφαράζ Αχμέντ Μπούγκτι.

«Πρόκειται για επίθεση βομβιστή-καμικάζι (…) Βρέθηκε το κεφάλι του δράστη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σιίτες του Πακιστάν, που αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού, θα κάνουν την Παρασκευή και το Σάββατο δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να γιορτάσουν τον θάνατο του Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης