Περισσότεροι από 2.000 χρήστες του Facebook εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δολοφονία του κυβερνήτη του Πουντζάμπ, Σαλμάν Ταζίρ, και για το πλήγμα που υπέστη έτσι το στρατόπεδο των φιλελεύθερων πολιτικών του Πακιστάν που καταγγέλλουν την προώθηση των θέσεων του ισλαμικού εξτρεμισμού στη χώρα.

Από χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, περί τους 2.000 χρήστες του Facebook συγκρότησαν ομάδα που τιμούσε τον δράστη, Μαλίκ Μουμτάζ Χουσάιν Κάντρι, μέλος της προσωπικής φρουράς του Σαλμάμ Ταζίρ, που άδειασε τον αυτόματο όπλο του επάνω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σελίδες αυτές είχαν αποσυρθεί σήμερα από τον ιστότοπο. Ωστόσο άλλοι χρήστες χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους σελίδες δημοσιεύοντας σχόλια όπως: «Σε χαιρετίζουμε Μουμτάζ Κάντρι», «Με τη βοήθεια του Θεού δεν ζει πια». Άλλοι χαρακτηρίζουν τον δράστη ως «στρατιώτη του Ισλάμ».

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας στα Ουρντού, η Jang, που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει μέρος της αντιπολίτευσης, γράφει στην πρώτη της σελίδα ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ούτε κηδεία για τον Σαλμάν Ταζίρ, ούτε καταδίκη για τον θάνατό του».

Ορισμένοι χρήστες του Facebook καταγγέλλουν το έγκλημα σε μία σελίδα με τίτλο: «Μισώ τον Μαλίκ Μουμτάζ Χουσάιν Κάντρι», η οποία συγκεντρώνει τις υπογραφές μόνο 70 χρηστών που ανησυχούν για την διάβρωση της πακιστανικής κοινωνίας από τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Για «θλιβερή ημέρα για την ανεκτικότητα» κάνει λόγο ένας άλλος χρήστης του Facebook που τιμά τον Σαλμάν Ταζίρ για το θάρρος του στην καταγγελία του νόμου περί βλασφημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι θλιβερό! Τρέμω στην εικόνα της κοινωνίας προς την οποία κατευθυνόμαστε και στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας» προσθέτει χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης