Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αφγανιστάν ανακοίνωσε χθες ότι ο δολοφόνος του πρώην προέδρου της ασιατικής χώρας και επίσημου διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες με του Ταλιμπάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας, καταγόταν από το Πακιστάν.

Ο Burhanuddin Rabbani σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του στις 20 Σεπτεμβρίου όταν εμπρηστικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος στο τουρμπάνι ενός άνδρα εξερράγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα προκαλέσει νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Πακιστάν και Η.Π.Α.., μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α., Michael Mullen, περί υποστήριξης του παραστρατιωτικού δικτύου Χακάνι από μέλη των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν (ISI).

Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν χθες στους δρόμους της πρωτεύουσας Καμπούλ προκειμένου να καταδικάσουν τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις σε συνοριακές πόλεις από τον στρατό του Πακιστάν και τον θάνατο του Rabbani. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και φωτογραφίες του εκλιπόντος, κατηγόρησαν το Πακιστάν ότι εμποδίζει τις ειρηνευτικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην ασιατική χώρα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης