Παλαιστίνη: «Ανεπίσημες οι δηλώσεις του πρέσβη στην Τουρκία για την ΑΟΖ - Δεν συζητάμε καμία συμφωνία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 09:47
Παλαιστίνη: «Ανεπίσημες οι δηλώσεις του πρέσβη στην Τουρκία για την ΑΟΖ - Δεν συζητάμε καμία συμφωνία»

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης, σχετικά με τις δηλώσεις του πρέσβη του στην Άγκυρα, που αφορούν στη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διευκρινιστική δήλωση έχει ως εξής:

«Για να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Τουρκική Δημοκρατία που είδε το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων επιβεβαιώνει ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου και αποδίδονται στον Πρέσβη ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν.

»Κατά συνέπεια, το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, και ότι το Κράτος της Παλαιστίνης είναι πρόθυμο να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

»Το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές οι σχέσεις βασίζονται κυρίως στην καλή γειτονία και στο διεθνές δίκαιο και επίσης ότι επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 10:06