Οι παλαιστινιακές αρχές επιβεβαίωσαν την Πέμπτη επτά κρούσματα του κορωνοϊού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τα πρώτα που καταγράφονται σε παλαιστινιακά εδάφη.

Νωρίτερα σήμερα οι παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν για δύο εβδομάδες στα ξενοδοχεία της Δυτικής Όχθης να υποδέχονται ξένους τουρίστες, ενώ εκκλησιαστικός αξιωματούχος τόνισε πως η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ θα κλείσει για «προληπτικούς λόγους», έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επτά Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε καραντίνα», δήλωσε η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι αλ Κάιλα. Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στους τομείς της Βηθλεέμ και της Ιεριχούς.

«Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν επισκέφθηκαν τη Βασιλική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας Ασμπέντ Μπαλιάν, της Αρμενικής Εκκλησίας, μια από τις τρεις (Εκκλησίες) που διαχειρίζονται τη Βασιλική.

Σχολεία και πανεπιστήμια στην Βηθλεέμ θα κλείσουν για 14 μέρες. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες τεμένη και εκκλησίες. Ο «Μαραθώνιος της Παλαιστίνης» που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου αναβλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ένα νέο κρούσμα του Covid-19, ανεβάζοντας σε 16 το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης