Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ γκρέμισε κάθε ευκαιρία διαλόγου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 16:09
Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ γκρέμισε κάθε ευκαιρία διαλόγου

Η κατεδάφιση την Κυριακή από το Ισραήλ ενός παλιού ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της πολιτικής του εποικισμού «κατέστρεψε κάθε ευκαιρία» για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής. 

«Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, το Ισραήλ κατέστρεψε όλες τις αμερικανικές προσπάθειες και έθεσε τέλος σε οποιαδήποτε πιθανότητα επιστροφής στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς .

Οι ισραηλινές αρχές άρχισαν να γκρεμίζουν σήμερα το πρωί μια πτέρυγα του παλιού ξενοδοχείου Shepherd στην παλαιστινιακή γειτονιά του Σέιχ Τζάρα, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ το οποίο προσαρτήθηκε μετά την κατάληψή του το 1967 για να χτιστούν στη θέση του κατοικίες για εβραίους εποίκους.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που ξανάρχισαν για λίγο τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον μετά από μια αναστολή 20 μηνών, έχουν και πάλι ανασταλεί, καθώς οι Παλαιστίνιοι ζητούν την επέκταση του μορατόριουμ του ισραηλινού εποικισμού, την οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 16:09