Εκεχειρία επιτεύχθηκε προκειμένου να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και τα πυρά εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε το Σάββατο (χθες) εκπρόσωπος της Χαμάς.

Μεσολάβηση της Αιγύπτου επέτρεψε την επίτευξη της εκεχειρίας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Φάουζι Μπαρχούμ. Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ δήλωσε ότι εξαπέλυσε το Σάββατο τα πιο σημαντικά πλήγματα από αέρος εναντίον της λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο του καλοκαιριού του 2014 στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου δύο έφηβοι σκοτώθηκαν σε μία από τις επιδρομές αυτές.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την επομένη των φονικών συγκρούσεων στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας και έπειτα μια νυχτερινή αντιπαράθεση με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που εκτόξευσε ρουκέτες και όλμους την ώρα που το Ισραήλ εξαπέλυε τις αεροπορικές επιδρομές.

Τρεις άμαχοι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν το Σάββατο όταν μια ρουκέτα έπεσε στο σπίτι τους, στο νότιο τμήμα της χώρας. Ο στρατός δήλωσε πως περίπου εκατό ρουκέτες και όλμοι εκτοξεύθηκαν το Σάββατο από τον παλαιστινιακό θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης