Παλαιστίνιος αξιωματούχος απέρριψε την Τετάρτη τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για πρώτη φορά ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο Κρατών, κρίνοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις «καταστροφικές» ενέργειές της αμερικανικής διοίκησης στο θέμα της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης.

«Οι προτάσεις τους (των Αμερικανών) έρχονται σε αντίθεση με τις ενέργειές τους και οι ενέργειές τους ξεκάθαρα καταστρέφουν κάθε πιθανότητα μιας λύσης των δύο Κρατών» σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χοσάμ Ζομλότ, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των Παλαιστινίων στην Ουάσινγκτον, το κλείσιμο της οποίας διέταξε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι προτάσεις του Τραμπ δεν είναι επαρκείς προκειμένου οι Παλαιστίνιοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Ζομλότ ανέφερε μεταξύ άλλων το κλείσιμο της διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον, τις περικοπές στη βοήθεια και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει δεσμευτεί σοβαρά στην ειρήνη.

«Κάθε ενέργεια του προέδρου Τραμπ βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση της λύσης των δύο Κρατών» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης