Παλαιστίνιος ισοβίτης έγινε πατέρας περνώντας κρυφά το σπέρμα του στη σύζυγό του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 16:47
Παλαιστίνιος ισοβίτης έγινε πατέρας περνώντας κρυφά το σπέρμα του στη σύζυγό του
Ένας Παλαιστίνιος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε ισραηλινή φυλακή έγινε πατέρας ενός αγοριού αφού κατάφερε να περάσει κρυφά το... σπέρμα του στη σύζυγό του, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δεσμοφύλακες.

Ο νεογέννητος Μοχάναντ είναι πολύ καλά στην υγεία του. Ήρθε στον κόσμο με καισαρική σε νοσοκομείο της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη. «Δοξασμένος ο Αλλάχ που μας ευλόγησε με τη χάρη του. Ο σύζυγός μου και εγώ, οι δύο κόρες μας και όλη η οικογένεια το περιμέναμε για πολλά χρόνια», είπε η ευτυχισμένη μητέρα Νταλάλ Ζιμπέν, 32 ετών.

Ο 37χρονος Αμάρ Ζιμπέν, μέλος της Χαμάς, έχει καταδικαστεί σε 32 φορές ισόβια για διάπραξη επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα συζυγικών επισκέψεων και μολονότι η Νταλάλ δεν έχει δει τον άντρα της εδώ και 15 χρόνια, έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση αφού το σπέρμα του Αμάρ «δραπέτευσε» από τη φυλακή του Χανταρίμ.

Η νεαρή γυναίκα είχε ήδη μία κόρη, την Μπασαέρ, και ήταν έγκυος πέντε μηνών στο δεύτερο κορίτσι της, την Μπισάν, την εποχή που συνελήφθη ο Αμάρ.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη. Είναι η πρώτη πραγματικά ευτυχισμένη στιγμή στην οικογένειά μας εδώ και 15 χρόνια», είπε χαμογελαστή η Μπασαέρ που σήμερα είναι 16 ετών. «Όταν η μητέρα μας είπε ότι θα υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση για να μας χαρίσει έναν αδελφό, δεν το πιστεύαμε. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Η γιαγιά του μικρού Μοχάναντ εξήγησε ότι το όνομα αυτό δόθηκε στο αγοράκι ως φόρο τιμής σε ένα φίλο του πατέρα του που «έπεσε ως μάρτυρας», από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών. Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της οικογένειας για την ανορθόδοξη μέθοδο που χρησιμοποίησε η κόρη της για να μείνει έγκυος, η γιαγιά απάντησε: «Είμαστε άνθρωποι με τιμή, έχουμε καλή φήμη και όλοι βρίσκονται στο πλευρό μας».

Οι λεπτομέρειες όσον αφορά τον τρόπο που ο Αμάρ έστειλε το σπέρμα του στη γυναίκα του δεν αποκαλύφθηκαν. Μία εκπρόσωπος της ισραηλινής σωφρονιστικής υπηρεσίας είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση αλλά επιβεβαίωσε ότι οι κρατούμενοι σε ιδρύματα υψίστης ασφαλείας δεν δικαιούνται συζυγικές επισκέψεις.


Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 16:47